Benelux Woodproducts – BWA Massief spuiterij

Al uw houtproducten gelakt en bewerkt met hoogstaande materialen en middelen.

Houtspuiterij

Een houtspuiterij zorgt ervoor dat houtproducten op mooie wijze kunnen worden bewerkt en kunnen worden gelakt op professionele wijze. Hout is een natuurproduct en dit betekent dat het altijd in beweging is. Het betekent ook dat het goed te bewerken is en kan worden aangeboden in tal van producten.

Benelux Woodproducts is uw ervaren partner voor de aanschaf van diverse massief houten producten, van panelen en vloeren tot tafels en traptreden. Wij beschikken over een eigen houtspuiterij, waardoor wij zelf altijd de volledige controle over de kwaliteit van het eindproduct hebben. Dit merkt u aan alles.

Is het lakken van hout noodzakelijk?

In onze houtspuiterij van hout worden onze houtproducten bewerkt en voorzien van een mooie lak. Wij krijgen wel eens de vraag of het lakken van hout noodzakelijk is. Het is in geen geval verplicht, maar het is zeker wel aan te raden. De lak heeft namelijk veel verschillende functies voor het hout. Zo zorgt onze lak voor:

  • Een goede verzorging van het hout
  • Het realiseren van een beschermende laag over het oppervlak
  • Een verlenging van de levensduur van het houtproduct
  • Een goede vochtregulerende werking
  • Het bestendig maken van het hout tegen uv-straling

Een houtspuiterij in eigen beheer

Bij Benelux Woodproducts werken wij niet alleen met verschillende soorten hout, die elk een eigen uitstraling hebben, maar ook met verschillende soorten lak. Er zijn laksoorten die de kleur van het hout veranderen, terwijl andere laksoorten dit niet doen. Wellicht heeft u hier zelf ook ervaring mee. Zo zijn er veel mensen die bijvoorbeeld het houten tuinhek of het houten bankje in de tuin eens per jaar van een nieuwe laag lak of beits voorzien. De nieuwe laag verandert de kleur in meer of mindere mate.

Wij zorgen voor de perfecte afwerking in onze houtspuiterij, waarbij wij ervoor zorgen dat het product de gewenste uitstraling krijgt. Doordat wij het spuiten van het hout in eigen beheer uitvoeren, hebben wij de constante controle over de kwaliteit. Daarnaast zijn wij ook in staat om de tarieven lager te houden dan wanneer spuitwerk door derden zou moeten worden uitgevoerd.

De mogelijkheden van onze houtspuiterij

In onze houtspuiterij werken ervaren professionals die het werk met veel plezier, passie én nauwkeurigheid uitvoeren. Dit merkt u aan het eindproduct, en daar zijn wij trots op. U kunt online een aantal voorbeelden zien van werkzaamheden die worden uitgevoerd in onze spuiterij. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij informeren en adviseren u graag.