Onze Houtsoorten

Houten treden en leuningen, de juiste keuze voor een mooi product, kwalitatief uitstekend en met een tijdloos design. Hout is een natuurlijk product dat veel gebruikt wordt voor trappen. De belangrijkste reden waarom hout nog steeds het belangrijkste trapmateriaal vormt, is de warme en gezellige uitstraling van hout. Omdat hout een natuurlijk materiaal is, is het erg gemakkelijk om te bewerken. Resultaat daarvan is een eindeloze waaier aan vormen en stijlen. Het natuurlijke karakter van hout en en houten trappen heeft vele voordelen. Zo houden wij er rekening mee dat hout een materiaal is dat “leeft”.

De meest voorkomende houtsoorten bij onze productie zijn

Beuken                          Jatoba                             Noten
Eiken                             Teak                                 Iroko
Essen                            Wenge                             Merbau
Esdoorn                         Kersen                            Mahonie

Houtsoorten

De keuze uit houtsoorten is groot bij Benelux Woodproducts. Hout is een natuurproduct en komt voor in veel verschillende soorten. Het mooie is wel dat elke houtsoort een compleet uniek, eigen karakter heeft. Doordat het om een natuurproduct gaat, moet er uiteraard altijd rekening mee worden gehouden dat het ‘leeft’, wat we ook wel ‘werken’ noemen.

Vanzelfsprekend houden we hier altijd rekening mee in onze productieprocessen, waardoor u uiteindelijk altijd kunt genieten van de mooiste houtproducten van optimale kwaliteit. U kunt bij ons terecht voor een mooi assortiment producten van diverse houtsoorten.

Een ruime keuze aan houtsoorten

Wij staan voor u klaar wanneer u interesse heeft in massief houten traptreden, een trapleuning, een mooie houten vloer of bijvoorbeeld een houten tafel. Dit is slechts een greep uit de producten die u tegenkomt in ons assortiment. Wij werken met tal van mooie houtsoorten, waaronder mahonie, noten, kersen, teak, essen, esdoorn, beuken en eiken. Naast deze meest bekende houtsoorten werken wij ook met een aantal houtsoorten die wat minder bekend maar minstens even mooi zijn, zoals:

  • Jatoba
  • Iroko
  • Merbau
  • Wenge

Hout zorgt altijd voor een ongekende sfeer

De diverse houtsoorten hebben elk een eigen specifieke kleur. Er zijn heel lichte varianten, maar we kennen natuurlijk ook de zeer donkere varianten, waar eiken een heel mooi voorbeeld van is. Wat voor houtsoort u ook kiest, in alle gevallen kiest u voor het in huis brengen van een ongekende sfeer. Hout straalt namelijk altijd een warme en gezellige sfeer uit, ongeacht de houtsoort.

Door de vele bewerkingsmogelijkheden van hout zijn er altijd mooie eindproducten die helemaal tegemoet komen aan uw persoonlijke smaak en voorkeur. Hout is tijdloos en past bij iedere interieurstijl, van traditioneel en landelijk tot het stoere van het industriële interieur.

Maak online kennis met al onze houtsoorten

Wij maken gebruik van tal van houtsoorten voor onze producten, waardoor er een mooi en goed gevarieerd assortiment ontstaat. Of u nu houdt van het lichte van vurenhout, het donkere van wenge of juist iets daartussenin; wij hebben het. U kunt online nader kennismaken met onze producten en de diverse houtsoorten die wij gebruiken voor het vervaardigen van onze hoogwaardige producten. Alle houtsoorten hebben niet alleen een eigen uitstraling, maar bezitten ook unieke kenmerken en kwaliteiten.

Weet u niet precies welke van onze houtsoorten het best bij u en uw interieur past? Wij denken natuurlijk graag met u mee. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of advies.